Zakaj vrhunska

Razlogi, zaradi katerih so Potovanja posebne sorte vrhunska, se skrivajo v pozornosti, namenjeni mnogim organizacijskim, vsebinskim ter programskim sestavinam. Glavne medsebojno močno povezane sestavine so:

Namestitve

Hoteli se vselej nahajajo v središču dogajanja, torej na centralnih pozicijah. Revizija hotela je osnova za izbor, pri čemer je poudarek na funkcijonalnosti, čistoči, prijaznosti in ko je le možno, so s karakterjem. Pogosto je število zvezdic nerealno, zato je le revizija osnova izboru.

Hoteli v središču dogajanja služijo programu tako, da le-ti dnevno v povprečju trajajo precej dlje, omogočajo večerje v živahnih predelih, pa še večerne in/ali jutranje aktivnosti.

 

Prehrana

Prav vsako Potovanje posebne sorte je tudi kulinarična poslastica. Na izbrani destinaciji je vsak potovalni dan organizirana popolnoma tipična prehrana. Potniki so kulinarično vodeni, jedi pa naredijo svoje. Kulinarična izkustva pomembno prispevajo k poznavanju dežele in njenih prebivalcev. Kulinarika je nepogrešljiv del programa.

 

Prehrana je vsa na visokem nivoju. Obedovanja potekajo po lokalnih postopkih, le včasih namenoma izvedemo domiselne lastne različice, ki imajo poseben učinek. Poleg visoke kvalitete hrane je pudarek tudi na lokalu in njegovi avtentičnosti. Sredi dne se na dobri lokaciji zaustavimo ob tipičini malici ali kosilu. Količinsko so jedi usklajene s potrebami potnikov. Centralne namestitve omogočajo večerni ogled/sprehod, ki se spremeni v večerjo v zopet tipičnem okolju.

 

K prehrani še to: v prid največjega zadovoljstva potnikov in izogibanju zapletov potniki pred odhodom odgovorijo na prehrambeni vprašalnik, preko katerega izrazijo morebitne prehrambene omejitve, ki so, če je le možno, tudi upoštevane.

Urejena prehrana skupaj z nekaj pijače je vključena v osnovni aranžma, kar kulinaričnimm užitkom doda še čisto praktično vrednost: ni časovnih izgub z naročanjem, premišljevanjem, kaj bi? Bi - ne bi?

 

Osebno vodenje in unikatni programi

V eni osebi se skriva avtor programov, vodnik in idejni organizator. Dober del svojega časa nameni pripravi na raznoliko vodenje in vzpostavitvi idealnega vsebinskega in dejanskega poteka programa.

Vsak korak v programu je dobro premišljen. Program in vodenje sta eno. Vzpostavljena sta po občutku za potnika, da bo doživel, umel, užival ...

 

Organizacija

Zelo preprosto: organizarane so storitve in dogodki, popolnoma v prid programu potovanja. Osnovna želja je, da ni nobenih zapletov, nično stanje pripomb, tekoče odvijanje programa; pomemben del organizacije je doseganje odličnega časovnega izkoristka. Posledica vselej zelo dobre organizacije je sproščenost potovanja, čas za veselje, smeh in vse lepo.

 

Vse zajemajoča cena

Slabost mojih potovanj je, da se potencialni potnik začudi nad visokimi cenami. Vsebujejo praktično vse, kar se na poti potrebuje, kar dodatno sproži še več uporabnega časa. K ceni veliko prispeva tudi lokacija hotela, vendar obenem dodatno omogoča tudi 4 ure dnevno daljši program. Za prehrano potnik na potovanju porabi 3 ure dnevno – ob netipični prehrani so 3 ure dnevno neizkoriščene, ob tipični prehrani pa so zanimiv del programa – prinesejo pa ne malo k stroškom.

 

Vse vključeno pomeni, da po kritičnem razmisleku v aranžma vključim tisto, kar bo zares pozitivno vplivalo na izkustva, potek in doumevanje. Vsega, kar program stroškovno vsebuje, nikoli ne razkrijem. Delujem na presenečenjih, na potencijalnih potnikih pa je, da zaupajo. Poudarjam, da potnik za vplačani denar dobi kar največjo vrednost, da so sestavine cene zgolj in samo kvalitetne, hrana pa najvišje kakovosti. Mnenja sem, da potnik sam svojega denarja ne more tako kvalitetno potrošiti.

 

Opozarjam, da je včasih na kakšnem kraju kakšna storitev tako nerazumljivo draga, da vključim cenejšo alternativo. To se redko zgodi, pa vendar želim opozoriti tudi na to možnost.

 

Odličen časovni izkoristek

Potovanja so vrhunska tudi, ker je potnikov čas kar najbolje izkoriščen. Eden izmed organizacijskih izzivov je maksimalni časovni izkoristek. Letimo zjutaj ali zvečer, hoteli v centru dogajanja, vse vključeno izključuje razmišljanje bi – ne bi (kozarček, kosilo, vstopnico). Kvaliteta storitev minimizira – izniči časovne izgube, ki jih prinašajo pripombe.

 

Vrhunska potovanja so posebne sorte

Posebna odlika mojih potovanj je, da so posebne sorte >>poglej!