Predstavitev Potovanj posebne sorte

Za mnoge bo to prijetna novica, ki govori o potovanjih s posebnim stilom. Potovanja posebne sorte so avantgardna in povsem izstopajo iz masovne ponudbe. Odnesejo vas na ducat najlepših in najbolj zanimivh destinacij. Smo izjemni mojstri lepih potovanj z izjemno kulinariko, dobrimi hoteli, imamo radi vse, kar je prijetno in očarljivo in se radi imamo neskončno lepo. Smo obiskovalci tržnic, gremo radi v krčme, zvečer klepetamo v živahnih predelih ob vinu, pivu, tudi soku. Gradove obiščemo poredko, predvsem za razgled, cerkve še redkeje. Smo preprosti - naša potovanja dišijo po petičnem. S svojim znanjem in veseljem smo na voljo tudi za manjše in večje skupine, team buidinge.

 

Potovanja posebne sorte so svetovljanska

Naša potovaja so prirejena za potnike, ki so pripravljeni tuje kraje obiskati na svetovljanski način. Skozi destinacije vas vodimo tako, kot bi bili domačini vešči svoje dežele. Vživimo vas v tamkajšnje življenje, vam ponudimo lokalno hrano v vrhunski izvedbi, vas odpeljemo na očarljive panorame, povabimo vas na najlepše sprehode, na kozarček in le do vseh tistih znamenitosti, ki resnično veliko pomenijo.

Smo še več kot le vešči domačini. Smo kritični zunanji opazovalci, s čimer zagotavljamo, da vas bomo vodili neobremenjeno, ter kraj obiska slikovito uvrstili v širši prostor in čas. Jeklene elemente, kot so zgodovina, umetnost, geografija, politika ... smo omehčali in jih prepletli v zanimive zgodbe za vsako uho.

Namen naših potovanj je, da se imate lepo in obogatite svoje poznavanje sveta. Zelo ponosni smo na zmožnost, da vam raje kot posamezno drevo (podrobnosti) uspemo pokazati gozd kot celoto.

Pristop do muzejev

Naše osnovno svetovljansko vodilo je, da v program vključimo vse, kar zadošča domišljiji in razumu. Kjer so muzeji takšni, da njihov obisk prispeva k poznavanju kraja obiska ali vsebujejo kakšne zelo lepe stvari, potem so vključeni, sicer ne.

Večno vs. minljivo

Zagotavljamo vam, da so naši programi zelo zelo bogati in zanimivi, pa vendar kritični do masovnega pristopa. V programe premišljeno izberemo tiste elemente, ki bodo pozitivno prispevali k zadovoljevanju vašega razuma in domišljije. Imamo poseben občutek do minljivih elementov kultur, ki so danes še prisotni in jih jutri najbrž ne bo več: tržnice, subkulture, romantične četrti, ...

Pristop do cerkva

Do obiska cerkva imamo fantastičen pristop: v program niso vključene. Na trgu pred njimi se posedemo na kavo ali kozarček, kdor želi, pa lahko vstopi individualno. So nekatere, zelo redke cerkve, ki jih obiščemo, ker imamo razlog. Poglejte npr. belo lepotico spodaj/desno.

 

 

 

Živijo, sem Leon,

idejni vodja, avtor in vodnik Potovanj posebne sorte, tudi mojster v kulinariki -  svoje slikovito življenje neskončno rad delim z vami, ki ob meni stopate po ducatu očarljivih poti Italije, Turčije, Španije, Balkana in Francije. Znimajo me raznolika področja, kot so narava, način življenja, zgodovina in seveda hrana. Všeč so mi lepe in očarljive stvari, ki jih posebej rad uživam v družbi prijetnih sopotnikov.

Moje življenje bogatijo lepote, zanimivosti, čudesa, užitki in ljudje. Med umetnostmi sem izbral svojo - kulinarično: obožujem tržnice, drobne pokušine, vina in najboljšo hrano na prijetnih lokacijh. Predlagam vam, da stopite z menoj v izbrane dežele Sredozemlja, kjer boste pod mojim izvirnim vodenjem deležni popolnih doživetij.

Enkrat letno vodim tudi na kolesu. Na tem genialnem sredstvu se svet razkriva na poseben način. Na kolesu posebej rad raziskujem tuje kraje in najlepše izbrane poti delim z vami. Na turističnem kolesarjenju poskrbim za vaš popoln užitek.Več>>

H kompletnemu vodniku sodi še kuhanje. Zelo rad, posebej v dobri družbi, pripravljam presenetljivo dobre jedi. Prisegam na mediteransko prehrano, kamor uvrščam tudi balkansko, turško in francosko kuhinjo. Moj stik s kulinariko se je pričel na nenavaden način: najprej so me očarale jedi Sredozemlja, nato so me toliko izzvale, da sem jih pričel še sam pripravljati. Danes, še vedno v razvoju, sem vesel, ker imam čisto svoj panmediteranski stil. Sem tudi idejni vodja Modre kulinarične akademije.

Upam, da se kmalu vidimo na eni izmed mojih poti!

Leon Saksida

 

Kulinarika na Potovanjih posebne sorte

Pri Potovanjih posebne sorte smo ponosni na svoje kulinarično znanje. Vemo, kje in kaj jesti - poznamo poti do prijetnih gostiln z najboljšo lokalno hrano. Za svoje potnike uredimo prehrano tekom celega potovanja. Kulinarika je še en vrhunski element Potovanj posebne sorte.

Med umetnostmi - z razlogi - prisegamo na kulinarično. Pojmujemo jo kot tisto najbolj pristno in živo pričo neke dežele, kraja. V hrani se skrivajo ljudje in njihov življenjski prostor. Pove nam o zgodovini, vrednotah, geografiji, religiji, življenjskem standardu in še čem. Zanesljivo - kulinarika najbolje opisuje nek kraj, ljudi!

Dobro se prehranjevati ob primerni kapljici, v dobri družbi in prijetenem ambientu je nekaj prečudovitega. Le kako naj kvalitetno potovanje obide ta tako pomemben element.

Tržnice

Smo zapriseženi obiskovalci avtentičnih tržnic, takšnih, ki jih obiskujejo domačini in jim dajejo pestrost. Obiski tržnic so deloma prosti deloma vodeni, včasih z domiselnimi degustacijami.

Obrti povezane s prehrano

V programih naših potovanj pridemo tudi do raznih obrtnikov, ki pripravljajo znamenite prehrambene artikle: sirarne, testenine, vinske kleti, rastlinjaki, pastirji ...

Kuharije

Na nekaterih programih (kulinarične počitnice) tudi sami sodelujemo pri pripravi jedi. Sestavine družno nabavimo na lokaciji in nato opravimo kuharsko delavnico. Za podjetja razvijemo kulinarični team building.

 

 

Destinacije

Na ducatu destinacij znamo narediti izjemna potovanja, ki jih vsa vodi Leon Saksida.  Spodaj vam predstavljamo naše naj smeri: Sardinija, Andaluzija, Provansa, Turčija, Neapelj in Capri, Grčija, Rim, Sicilija in druga.

 

Za zaključene skupine po dogovoru.

Sardinija:

 • celovito potovanje ... 10 dni ... 
 • pohodništvo v Barbagi ... 5 dni ... 
 • kulinarične delavnice v čudovitem okolju  ... 4 - 7 dni ... 


Provansa:

 • potovanje 6 dni, skupaj z Lanugedocom ...10 dni
 • vrhunsko kolesarjenje  ... 7 dni ...
 • aktivne počitnice v času cvetenja sivke ... 7 - 14 dni
 • Provansa s Parizom ... 7 - 9 dni


Neapelj z okolico:

 • popolna potovalna poslastica ... 7 dni ... oktober 2015
 • Stromboli in Liparski otoki ... 4 dni


Sicilija:

 • izlet čez cel otok ... 5 dni
 • vzhod Sicilije ... 3 dni


Španija:

 • Madrid, Andaluzija in la Manča ... 9 dni
 • Andaluzija 6 dni
 • Kolesarjenje v La Manči in Sierri Nevadi 7 dni

Dalmacija in Bosna:

 • Split, Dubrovik, Neretva, Mostar, Međugorje, Sarajevo in Travnik - 5 dni
 • Dalmacija, Bosna + Črna gora - 7 dni


In še druga:

 • Ligurija 4 dni,
 • Pariz 3 dni,
 • Rim 3 dni,
 • Romagna 3 dni,
 • Garda 3 dni,
 • enodnevni izleti po Istri, Vipavskem in po Krasu
 • Bordeaux in Cognac, Auvernija in Bretanija ...

Stil naših potovanj: Zakaj bi potovali sami?

Smo mojstri v tem, da vas na potovanje odpeljemo svetovljansko oziroma kot da bi vešče šli sami. Potovanja posebne sorte so esenca naših lastnih doživetij in spoznanj. V bistvu so zgoščena samostojna potovanja. Vsako destinacijo smo za vas temeljito raziskali in v programe vključimo le tisto, kar bo pozitivno prispevalo k vašemu poznavanju destinacije in tisto, kar vas bo očaralo, bo prijetno, doživeto, neoziraje se na masovni turizem. Zato so Potovanja posebne sorte v marsičem drugačna.

Z nami boste tuje kraje spoznavali na povsem drugačen način. Mi poskrbimo za to, da boste na neki destinaciji deležni vsega tistega, kar je zanimivo, prijetno in lepo. Naša filozofija je, da potnikom privoščimo vse potrebno za nepozabno potovanje. Ko posameznik enkrat sprejme odločitev, da potuje z nami, poskrbimo, da se več ne ukvarja z nobenimi dodatnimi stroški. Enostavno čisto vse, kar je potrebno za nemoteno in kvalitetno potovanje, je vključeno v stroške. Tako vam niti ni treba razmišljati, ali bi si pri večerji privoščili kozarček ali dva, ... ker so vključeni. Podobno za kavice, lokalne prevoze, vzpenjače, vstopnice in razne atrakcije. Vključena je tudi voda ves čas potovanja - zanjo skrbimo mi. Ni vam treba iskati znamk, samo vodniku sporočite število. Vse seveda brez pretiravnja.

Tako pripravljeno potovanje poteka nemoteno, brez zastojev, brez zbiranja denarja, čakanja, razmišljanja bi - ne bi.

Cenovni razred

Potovanja posebne sorte so v višjem cenovnem razredu. Potnik, ki se odloči zanje, bo deležen vsega tistega, kar po naši presoji spada h kvalitetnemu potovanju. Kljub temu si upamo trditi, da so ugodna, ker je vključeno čisto vse, časovni izkoristek je izjemen. 

Posebna skrb je namenjena izbiri hotelov, skupine pa so po številu omejene.

Hoteli

Pri Potovanjih posebne sorte izbiramo, kjer je le mogoče, hotele z vsebino, kamor skupine ne zahajajo.

Ti hoteli so bodisi v središčih mest (peš dostopne tržnice in večerno življenje) bodisi na zanimivih krajinskih lokacijah. Pričakujete lahko hotele kvalitete 4****, čeprav so včasih izbrani tudi hoteli nižje/višje kategorije.

Hrana

Vključena je skrbno izbrana lokalna hrana s pripadajočimi pijačami, degustacije, malice, voda ... Ko je le možno, na izbranih lokacijah.

Velikost skupin

Povprečno število udeležencev je nekje 20. Skupina redko preseže število 30.

Vstopnice in atrakcije

Potovanja vključujejo vse tiste vstopnice, ki nam omogočajo popolno doživetje neke destinacije. Med atrakcije prišetevamo razne stvari, ki pa se od destinacije do destinacije razlikujejo: barčica, vzpenjača, vožnja s panoramskim kolesom ali odprtim avtobusom, ježa konj, glasbeni večer, terenska vozila, vlakec, ponekod vožnja v kočiji ... Vstopnice in atrakcije so nujne za popolno doživetje.

Stroški potovanj

Prisegamo na All Inclusive visokih kvalitet, pa vendar se posameznik lahko odloči tudi za osnovno različico potovanja in potem na sami poti, če želi, doplačuje storitve.

Osnovna različica

Posameznik se lahko v poteku prijave odloči zgolj za osnovno vsebino, to je tisto osnovno potebno za potek potovanja (prevozi, vodenje, namestitev, ...).

Doplačila k osnovi

Potnikom neobvezno predstavimo nadgradnjo z dodatnimi storitvami, za kar se svobodno odločijo, lahko tudi med samim potovanjem. Za nekatere storitve ponudniki zahtevajo vnaprejšnje rezervacije.

All Inclusive

Naši All Inclusivi so zelo kvalitetni. Pomenijo,  da se potnik pred odhodom odloči, da si bo na dotičnem potovanju privoščil vse, kar avtorji priporočamo kot potrebno za popolno doživetje. V tem primeru se med potjo ne bo ukvarjal z bi - ne bi. To odločitev bo sprejel že doma, na potovanju pa bo povsem brezskrbno deležen raznolikih priboljškov.

 

 

 

 

Potovanja za zaključene skupine

Za zaključene družbe, klape, sindikate ipd. smo na voljo s programi po meri. Kolikor je le mogoče, se prilagodimo časovo/stroškovno. 

Z veseljem bomo načrtovali, organizirali in vodili vaš dogodek. Imamo veliko izkušenj v pripravi in izvedbi a-la-cart potovanj in kulinaričnih dogodkov. Radi bi vas navdušili z izbranimi deželami, ko vas bomo pod tančico prefinjenosti peljali na najlepše kotičke, lokalne tržnice, taverne, pokušine vina in hrane. Zaradi svoje naklonjenosti do športa vas radi popeljemo na krajše ali daljše sprehode, kolesarjenja po nepozabnih pokrajinah in panoramskih poteh. Naše delo temelji na 20-letnih izkušnjah s potovanji, na raziskovanju in upoštevanju potreb gostov. Odkrijte Potovanja posebne sorte.

Team buildingi

Z obilico domišljije in raznolikimi izkušnjami za vaše podetje pripravimo unikaten team building. Naš moto je, da na neki izjemno lepi in primerni destinaciji udeležence vpletemo v aktivnosti, skozi katere bodo raziskovali destinacijo na poseben način, obenem pa bodo medsebojno v pestrem sodelovanju in komuniciranju.

Nekaj primerov: pilotirano raziskovanje kraja, preživetje v velemestu, pilotirano kulinarično raziskovanje in udejstvovanje, ribolov,  kolesarsko - pohodni dnevi, fotografiranje, iskanje Svetega Grala, primorske koline s pripravo pršutov in salam ...

Več v rubrikah na straneh.

 

 
 

Reference

Potovanja posebne sorte se zelo uspešno dovijajo že celo desetletje. Imamo odlične reference povsod po Sloveniji. 

Kako do referenc?

Za začetek si poglejte mnenja potnikov >>

Za nadajevanje pa vas bomo glede na vašo lokacijo ali poklic usmerili do strank, ki nas poznajo. Pišite nam na info@enprimorc.si

Sicer pa brez zaupanja ni nobene avanture!