Mnenja potnikov

Kratek izbor mnenj vezanih na vodenje, organizacijo in potek potovanj posebne sorte. Zaradi zagotavljanja zasebnosti so le kratice imen:

C: Že spočit z gotovostjo trdim, da je bil izlet na Sardinijo do sedaj najlepši, upoštevajoč sindikalne, kot tudi izlete v lastni režiji. Srčno upam, da se bom imel še kdaj priložnost udeležiti kakšnega v tvoji režiji. 

C: Meni je bil izlet pisan na kožo! Všeč mi je bila improvizacija, "piknik", organiziran pod Vezuvom, hrana, hoja, ogledi znamenitosti..., skratka, sami superlativi!

Spoštovani Leon, rada bi se vam v svojem in Majinem (moja sestra) imenu zahvalila za prečudoviti čas, ki smo ga preživeli na Siciliji. Odlično vodenje, preskrba s hrano, kaj naj še dodam, bilo je eno od najlepših mojih potovanj. Upam, da se še kdaj srečamo in skupaj potujemo. 

Silvana S.: Na potovanju, ki ga je pripravil »En Primorc« Leon Saksida je bilo čudovito, tako da sploh ne zmorem zapisati. Bilo je zares sanjsko in gotovo posebne vrste. Priporočam vsem, ki želite več kot le goli turizem ... Leon nas je čez desetdnevno potovanje popeljal tako, da smo se seznanili z arheologijo, arhitekturo, bivali v gorovju s pastirji, se vživeli v njihove običaje. Potovali smo raznoliko tudi s čolni, pešačili, s terenskimi vozili.

Okušali smo vrhunske jedi ter še marsikaj, kot npr. zaključek v prestižni vili na Costi Smeraldi. Hvala Leon za vrhunsko vodenje, ter skrbno pripravo in organizacijo

Olga M: Potovanje po Sardiniji od 6.6. do 16.6.'14 je izpolnilo vsa moja pričakovanja, pa še nekaj več je prineslo. Sardinija mi je bila predstavljena tako, kot jo lahko opiše le tisti, ki jo pozna kot ti, Leon. Vse: pokrajina, zgodovina, običaji, kultura . . . in še več. Ljudje, njihovo srce, duša, čutenje, odnos do sveta, nepisani zakoni. In s tako čutečo dušo smo že od prvega dne potovali po deželi in čutila sem z njimi njiove strahove in radosti. Enako čuteče sem se povezala s potovalci, se od tebe učila strpnosti, sprejemala različnost in si bogatila življenje - hvaležna sem ti za ta tvoj prispevek. Si sploh kdaj nehal misliti na nas? Spoznavam, ...

Že ob prvem pozdravu in stisku roke na avtobusu je bilo čutiti, da gre za zelo pristno osebo, z nekako pustolovsko-potovalno energijo v sebi, ki nas je navkljub mešani druščini na avtobusu uspešno združila v eno veliko družino in ustvarila neka nova prijateljstva in nove poglede nas samih na naše zmožnosti.

Skratka, ker bi naj šlo za nekaj stavkov, se zaenkrat z ženo zahvaljujeva za to predstavitev Francije in se mogoče kdaj udeleživa še kakšne skupne poti. H in D

E: Res je drugačen in se vidi da svoje delo opravlja z dušo in na povsem drugačen način kot razni zdolgočaseni vodiči v velikih agencijah. Deželo ti približa na prijeten način, poskrbi za super dodatno ponudbo in pove ravno prav vsega kar je treba. Tudi dolgo pot zna popestriti s svojimi pripovedovanji, izkušnjami, kuharskimi recepti in navadami ljudi. Skratka vodič je enkraten ...

F: Sedaj ko so se vsi vtisi z našega izleta umirili in nekako uredili, lahko zapišem, da je to vsekakor eden izmed izletov, ki mi bo ostal v lepem spominu. Kar se tiče vodiča mi je bilo všeč njegovo vodenje in pa način kako nas je seznanil z utripom življenja v Neaplju. Zanimivo bi bilo obiskati še kakšno destinacijo z istim vodičem :-).

AA: Sama sem bila z drugačnim vodenjem in tudi samim izletom zelo zadovoljna, všeč mi je bilo, da je bilo poskrbljeno za vse, za hrano, za pijačo, da nismo imeli sami s tem opravka.... Dejstvo je, da na ta način vse poteka hitreje, da smo izvedeli marsikaj več o posebnostih kraja kot bi jih s kakšno agencijo. 

 

B: Kot zunanja sem se udeležila vašega izleta v Neapelj in moram res pohvaliti tako izlet, kot predvsem res univerzalnega vodiča. Imam kar nekaj potovanj za seboj in vodič Leon krepko odstopa od vseh vodičev, ki sem jih spoznala doslej.

 

AŽ: Leonov način vodenja in predstavitve tega dela Italije in njenih prebivalcev je zelo svež in prijeten, in mislim, da smo lahko dobili vsaj malo občutka o utripu življenja na jugu Italije. Izlet je bil zelo simpatičen. Bil je drugačen  ...  

Meni je bila ta drugačnost všeč, le, za moj okus, vsaj en dan prekratka. Za Napoli bi potrebovali vsaj še en dan, da bi se iz strogih turistov prelevili v "uživače" tako estetske kot življenske in se za trenutek zlili z okoljem.

IA: Moram reči ,da mi je bil od vseh dosedanjih izletov tokrat najbolj všeč. Bilo je res nekaj posebnega, tako da je izlet name pustl zelo močan vtis (veliko po zaslugi vodiča). Naredil je, kar je obljubljal, izlet nas je "spremenil" (v pozitivnem smislu). Glede izleta in specifičnega vodiča lahko rečem samo to, da je bilo SUPER ! ! ! ! ! ! ! ! ! ! ! ! ! ! ! ! ! !

D: Z izletom in vodičem sem bila zelo zadovoljna. Izbrane so bile zelo zanimive destinacije, hotela sta bila izredno lepa. Vsak dan je bil zapolnjen od jutra do večera, kar mi je ustrezalo, saj sem s tem namenom odšla na izlet.

CA: Lepo mi je bilo, ker nismo dali poudareka na cerkve in stavbe. Ves čas potovanja smo imeli organizirano prehrano in se ni bilo treba posebej matrati s tem. Sama sem poizkušala iz vseh ponujenih stvari pobrati čimveč.

Pa še plesala sem, šla plavat, jedla vse ponujene stvari, ... v Napoliju bi lahko bili zvečer več časa zunaj, a smo se skoraj vsi odločili, da gremo v hotel in zato sem šla tudi jaz.

Celoten izlet mi je zelo všeč in tudi vodič je bil zelo v redu. Vse skupaj je prehitro minilo, bi morali biti še kakšen dan samo v Neaplju.

A: Kot sem ti že povedala, meni se je zdel ta izlet in vodenje in sprotna organizacija in celotna zamisel vodiča, super. Sem brez pripomb. Res super in če bi bila možnost, bi bilo fajn, da bi tudi naslednjič šli z Leonom ...

B: Meni osebno je bila ta specifičnost zelo všeč. Da je mal drugač. Veliko je pa k temu pripomogla po mojem mnenju tudi specifična destinacija. Z moje strani - same pohvale.

MK: Bil sem prvič z Leonom in me je pozitivno presenetil. Kljub temu, da rad jem, mi na izletih hrana ne predstavlja prioritete. Ko me pa sedaj vprašajo, kako je bilo na Sardeniji, pa začnem s hrano, tako, da mi je zadnjič hčerka rekla, a ste še kaj videli razen hrane.

Tudi druge lepote Sardinije smo videli. Vse pa je bilo tako zaokroženo, da je naredilo potovanje lepo. Tudi cena se mi je zdela v začetku visoka, a ko pomisliš, da nisi skoraj nič porabil, ni bila. Skratka izlet je bil lep in Leon je dober vodnik. Seveda, pa je k temu pripomogla tudi super druščina.

TR: Res si nekaj posebnega, zato je bil nekaj posebnega tudi tale izlet. Čeprav totalno prekurjena, z velikim minusom spanja, se danes počutim napolnjena od vseh doživetij in lepot , ki si nam jih pokazal. Bilo bi mi žal, če ne bi šla zraven.

A in S: ... pričela sva počasi analizirati in podoživljati naše prijetno potovanje. Zahvaljujeva se ti za teh prijetnih deset dni, katere si nam z odličnim vodenjem in "v živo" skušal prikazati lepote Andaluzije, kar ti je tudi resnično uspelo. S potovanjem  sva bila zelo zadovoljna in še enkrat hvala za vse lepo in dobro.

JŠ: Živjo, jaz sem že povedala, da je bil izlet super, drugačen kot ponavadi, ko smo v glavnem gledali "staro malto"-znamenitosti. Več ali manj sem na njihovo notranjost pozabila, Salvatore in Paolo pa mi ne bosta tako zlepa ušla iz spomina, še najmanj pa dogodivščine na izletu.

Upam, da mi bo dano še kdaj iti na podoben izlet s podobno super klapo. Cenovno ni bil nič dražji od vseh ostalih(si vodim evidenco stroškov), poleg tega smo na Sardiniji jedli kot lordi.

T in D: Rada bi se v zahvalila v mojem in D imenu za prekrasna doživetja. Bilo je fantastično. Polna doživetji sva še dolgo v noč premlevala vse doživeto. Mislim, da tudi družba in vzdušje je bilo enkratno. Še enkrat hvala in zadovoljna sva, da sva bila del vsega tega. Z vsakim izletom sva mlajša in ne vem kje nam bo meja.

 

VH: Potovanje po Sardiniji je bilo zelo doživeto. Zanimivo izbrana pot, zelo dobra hrana, stik z domačini, dobra organizacija izleta, vse je bilo vključeno v ceno in dobra druščina. Skratke enkratno in nepozabno.

 

H in T: ... preživela sva čudovite dneve, verjetno najlepše v življenju, z vsemi vami na našem skupnem popotovanju po Turčiji!

... z izleta po Franciji v prvem tednu junija, pošiljam kratke vtise iz naše skupne poti. Šla sva z ženo, ki me je povabila med ...Doma sva se večkrat pogovarjala o poti in prišla do zaključka, da navkljub nekaterim motnjam kot je dolga vožnja z avtobusom in potem rahla neprespanost, nimava niti enega slabega dogodka in posledično spomina na ta izlet.

Ker kar dosti potujemo sami, je bila ta oblika zelo dobrodošla za drugačno doživljanje dežele in ljudi. Oba imava rada naravo, umetnost, zgodovino, kuhanje in seveda dobro hrano. Vse to je bilo ob dodatni zabavi prisotno po Franciji, zato nama bo ta izlet ostal v nepozabnem spominu. H in D

A: Vodič se je zelo potrudil za nas, organiziral je od A do Ž, ni mi bilo treba mislit popolnoma nič, saj je za vse poskrbel Leon. Edina pripomba glede vodiča je naslednja: ko smo v soboto popoldan hodili po Neaplju, nismo točno vedeli, koliko časa bomo v mestu, kaj si bomo ogledali. Ampak tudi mi smo bili že malo zmatrani, pa smo mogoče bili malo tečni. Skratka, zame je bil to najlepši izlet do sedaj.

B: Sedaj ko so se vsi vtisi z našega izleta umirili in nekako uredili, lahko zapišem, da je to vsekakor eden izmed izletov, ki mi bo ostal v lepem spominu. Kar se tiče vodiča mi je bilo všeč njegovo vodenje in pa način kako nas je seznanil z utripom življenja v Neaplju. Zanimivo bi bilo obiskati še kakšno destinacijo z istim vodičem :-).

... sem se odločila, da podelim z vami občutke potovanja po Turčiji lansko jesen. Bilo je fenomenalno. Z možem sva prepotovala že kar nekaj sveta, vendar sva enakega mnenja, da je to potovanje No.1 na najini lestvici.

Bilo je tako drugačno, preprosto, vendar dodelano v vsem, vodič Leon nam je celo potovanje poskušal Turčijo prikazati v luči, ki je nismo poznali, tako geografsko kot kulturno, zgodovinsko, kulinarično ...  skratka, Turčija v novih očeh. Toplo priporočam, o Leonu pa tako že vemo, da je odličen vodič, z ogromnim znanjem, z realnim pogledom na svet in dogajanje v njem ... T.P.