Dogodki posebne sorte

Želite svojim gostom, zaposlenim ali poslovnim partnerjem ponuditi nekaj drugačnega kot klasično zabavo s cateringom? Ste za odmik od masovne ponudbe? Se ob koncu leta sprašujete, kaj storiti za svoje zaposlene ali poslovne partnerje? Za vas imamo rešitev!

Morda pa iščete načine kako povečati pripadnost vašemu podjetju ter izboljšati stopnjo sodelovanja in komunikacije v kolektivu? Mogoče bi želeli tudi odkriti nadarjenosti in kompetence vaših zaposlenih, ki jih še niste videli? 

Z obilico domišljije in raznolikimi dolgoletnimi izkušnjami ekipa Enprimorc za vas ali vaše podjetje pripravi unikatnen dogodek, prežet z vrhunsko kulinariko, prilagojen vam in vašemu kolektivu.

 

20 let izkušenj in številne zadovoljne stranke (Hit, NLB, Abanka, Poštna banka, Avtovleka Čepon, Qtehna, Triglav Nova Gorica, Infonet,...) potrjujejo, da lahko tudi za vaše podjetje pripravimo odličen dogodek, ki vas bo obogatil, vaše zaposlene pa združil in motiviral za uspešno nadaljnje delo. Gostje lahko pri dogodkih aktivno sodelujete ali samo uživate ob dogajanju in dobri volji okrog vas. Ob aktivnem sodelovanju so naši dogodki odlična naložba v kadre, saj so zasnovani tako, da med udeleženci nujno steče drugačen, boljši način komuniciranja in interakcij, ki jih pri običajnem delu ni.


Vpovsem drugačnem delovnem okolju se odpravljajo težave v komunikaciji med sodelavci v podjetju. Sodelujoči bodo lahko pokazali svojo kreativnost, intuicijo in sposobnost improvizacije. Prijetno okolje s sodelovanjem za dosego skupnega cilja so odlična spodbuda k uspešnosti tima. To sodelovanje in komunikacija pa se v podjetju ohrani tudi po končanem dogodku. Tu si lahko preberete nasvete vodje ekipe Enprimorc o ambientu in prehrani za dobro zabavo: povezava.

Tukaj smo za vaš Dogodek posebne sorte. Zaposlenim, poslovnim partnerjem, drugim omogočite nekaj drugačnega, originalnega. Najboljše vam lahko služimo, če želite nekaj posebnega in vam je kvaliteta dogodka zelo pomembna.

 

 

Kulinarične zabave in delavnice

Za vas organiziramo izvirno kulinarično zabavo ali delavnico za vaše goste. V vsak primeren ambient pripeljemo našo stilno kuhinjo, v kateri pripravljamo jedi iz našega bogatega nabora.  Pri kuhanju pa lahko tudi sodelujete in tako zabavo spremenite v team building. Običajno - razen če ne želite drugače - kuhamo pred očmi gostov in jim tako popestrimo dogajanje.

Zaupajte nam skrb za celotno prehrano, ki bo povsem sveža, prijetnih okusov, raznolika in bo zadovoljila okus in domišljijo še najbolj zahtevnih gostov. Jedilnik je usklajen s tipom in trajanjem dogodka. Jedi zapuščajo kuhinjo po smiselnem zaporedju, časovno usklajeno, od lažjih proti težjim.

Ob pripravi vsakega jedilnika se pogovorimo z naročnikom oziroma osebo, ki goste kar najbolj pozna. Na podlagi pogovora damo pomen posameznim jedem: več/manj zelenjave, več/manj rib, več/manj mesnih jedi, govora je seveda tudi o sladicah. Same jedi in njihova priprava so namreč ključ do nepozabnih trenutkov s sodelavci, prijatelji, sorodniki in znanci.

Prav tako pa je pomembna tudi količinska uskladitev jedilnika, ki jo v ekipi Enprimorc obvladamo - hrane bo ravno prav, pa morda še nekaj za rezervo. Le tako lahko hrana deluje povezovalno in ohrani svojo socialno vlogo, gostje pa po njej radi posegajo. Velika napaka je namreč prevelika količina pretežke hrane, saj to močno vpliva na počutje gostov, pa čeprav nezavedno. Tako lahko s prevelikimi količinami in narobe zastavljenim jedilnikom, nehote udeležence uspavamo in jih silimo domov. Več o tej tematiki si lahko preberete na povezavi na članek, ki ga je napisal vodja in oblikovalec zabav posebne sorte, Leon Saksida.

Kuhamo po povsem lastnih receptih in poskrbimo za celotno nabavo sestavin. Na dogodek bomo prišli z vsem potrebnim za pripravo vnaprej določenega števila raznolikih jedi, ki bodo vsaka zase nekaj posebnega in vas bodo prijetno presenetile. Nabava sestavin je naša skrb, saj bo nakup opravljen šele na dan dogodka v jutranjem času, tako da so sestavine maksimalno sveže.

 

Kulinarični izleti in team-buildingi

Vaše sodelavce navdušimo, jih motiviramo in jih na lepi in primerni destinaciji vpletemo v aktivnosti, skozi katere raziskujejo pokrajino, obenem pa so v pestrem ekipnem sodelovanju. Tako se bolje spoznajo, lažje medsebojno komunicirajo ter začutijo večjo pripadnost podjetju. Med njimi se tudi nevede spletejo boljši medsebojni odnosi, saj se imajo lepo in na zabaven in izviren način spoznajo nov kraj ali deželo.

Naše delo temelji na 20 letnih izkušnjah z dogodki in potovanji. Potrudimo se popolno upoštevati vaše želje in potrebe. Dobre rezultate za naše naročnike dosegamo z usmerjanjem vseh vaših sodelavcev k skupnemu cilju, kar je prednost pred drugimi teambuildingi, kjer ekipe med seboj tekmujejo. Ta je običajno kulinarična zabava, večerja, priprava izdelkov za domov ali za podjetje in podobno. Poleg kulinarike, ki jo vpletemo v vsako zgodbo, so vključene še raziskovalne, športne, orientacijske, ribiške in druge aktivnosti. 

Skozi naše team buildinge se piše zgodba. Odvijajo se namreč na zanimivih in privlačnih okoljih posebne sorte, ki so običajno tudi turistično zelo zanimiva. Za enodnevne izlete se odpravimo v Vipavsko dolino, Furlanijo (Gradež), okolico Reke  (HR), okolico Pule (HR), če pa imamo na voljo več dni, se preselimo v Istro ali Dalmacijo, Romagno (Italija), na Gardsko jezero, v Cinque Terre, Provanso, na Sardinijo ali Sicilijo.

Odvisno od lokacije in zgodbe, ki se skozi team building odivja, lahko ta traja od enega do pet dni. Nekaj primerov team buildingov:

 • V Vipavski dolini odkrivamo očem skrite dele zgornje Vipavske doline;  
 • V Istri (okolica Pule ali Reke) pripravimo piratsko zabavo;
 • Na Sardiniji izvajamo team building preživetja v naravi s kulinarično vsebino, pa tudi piratsko bivanje ali zabave v votlinah;
 • V Furlaniji (Gradež), Liguriji (Cinque Terre) in Emili Romagni (Okolica Riminija) priredimo orientacijsko - kulinarični team building z različnimi dejavnostmi in vsebinami.

Nekatere možne aktivnosti, ki so med podjetji popularne so:

 • Vaja prestrukturiranja podjetja na neznani lokaciji. V nekaj "delovnih dneh" s sodelavci raziščete teren, naredite analizo tržišča, ustvarite zgodbo, produkt in ponudbo;
 • Priprava reklamnega spota za projekt, izdelek ali podjetje;
 • Iskanje skrivnosti »Svetega grala« (zabavna orientacijska naloga) ali kulinarično raziskovanje pokrajine ( nabava sestavin na tržnici, nakup vina v vinski kleti, rib pri ribičih, obisk oljarne in nakup olja, kuhanje, priprava glasbe, izbor in urejanje lokacije za večerno zabavo);
 • Ribolov, kolesarsko - pohodni dnevi, fotografiranje pokrajine, primorske koline s pripravo pršutov in salam in podobno.

Potek raziskovalne poti iskanja svetega grala ali kulinaričnega raziskovanja razkrijemo le ožjemu krogu vodilnih, tako da večjemu delu skupine ostane neznanka in presenečenje.  

Šport

Radi vas popeljemo na kolesarjenja po nepozabnih pokrajinah in panoramskih poteh ali krajše in daljše sprehode. Kulinarične aktivnosti lahko povežemo s športnimi. Prav tako so glede na lokacijo ob različnih letnih časih možne nekatere dejavnosti v naravi: delo v vinogradu, obiranje mandarin, ribolov, kletarjenje, nabiranje gob, kostanja, zelišč ..., kar vse smiselno vpletemo v zgodbo team buildinga. Tako sprožimo procese, ki se v dobrem team buildingu morajo odvijati (komunikacija, sodelovanje, spoznavanje med sodelavci).

Izlet

Pot nas bo vodila v mesto in čez podeželje. V mestu bo časa za sproščen sprehod in kavico, predvsem pa bo na tržnici, pri ribičih in v mesnici potrebno opraviti nakup sestavin za večerno kulinarično zabavo. Degustirali bomo lokalne jedi ter nato na deželi obiskali vinsko klet, kjer bomo najprej poskusili in nato kupili vino za večerno zabavo in druženje

Tako boste doživeli in spoznali očem skrite podrobnosti pokrajine ter dan preživeli v stiku z lokalnim okoljem.

V večernem času vas bomo vpletli v kuhanje in pripravo vrhunskih jedi ter uredili vse potrebno, da bo večer zabaven in lep.

 

Jedi na kulinarični delavnici

jedi na delavnici kulinarika za podjetjaPod vašimi rokami lahko nastane različno število raznolikih jedi. Spodaj so predstavljene nekatere izmed njih - izpod vaših rok bodo prišle preprosto odlične jedi.

Skozi spodnji pregled boste spoznali, da so jedi zelenjavne, ribje in mesne. Nekatere spodnje jedi se lahko po dogovoru tudi predelajo iz ribjih v mesne ali morda v vegetarijanske.

Testenine z lososom/slanino in bučkami

Gre za presenetljivo dobro in prijetno jed, kjer so različni deli bučk tako obdelani, da so všečni praktično vsakomur. Slanina je lahko aromatizirana po tridentsko ali primorska z domačimi zelišč - omaka je lahko tudi v varianti s sušeno ribo. Arome na slanini/ribi prenesemo v omako, tako da celotni jedi dajo zelo prijeten okus. Jed je privlačna tudi za oči, za kar poskrbijo bučke in slanina/riba.

Osnova jedi so lahko njoki, ki jih seveda prirpavimo na mestu, ali testenine.

Ravioli z artičokami/tartufi/riba/žafran

Ravioli različni okusi za podjetja skupineTesto za raviole bo povsem sveže prirpavljeno iz mešanice moke. Na mestu pripravimo tudi filo. Polnitev s tartufi je mehka in na osnovi krompirja. Okus je uravnovešen in zelo zanimiv. Cela jed unikatna. Polnitev z artičoki je povsem drugačna, bolj čvrsta in zahteva več truda pri pripravi.

Raviole polnimo ročno in jih ponudimo z blago omako, takšno da na pri okusu prednjači vsebina skrita v raviolu. 

Rosbif/florentinec na ognjenem žaru

Končno lahko ponudimo tudi odličen rosbif. Parametri so zelo zahtevni: meso mora biti mehko, sočno in tudi bogatega značilnega okusa. Pečenje na živem ognju na način, da zunaj nastane diščea mikavna skorjica, notri pa meso ostaja rdeče. Meso je dovolj bogtega okusa, da ga začinimo le z grobo soljo in oljem. 

Na kratko opisana jed je perfektna in ne potrebuje nobenih drugih dodatkov.

Ribji file v omaki

Ribji file brancin v omaki s prilogo pripravljen na delavnici za podjetjaFile bele ribe boste pripravili na enega izmed naslednjih načinov:

 • Popečen file v žafranovi omaki: z grobo soljo posoljen file, zraven lastna ribja žafranova omaka.
 • Riba pripravljena v sopari skupaj z olivami, kapri in češnjevci. Na vrh čisto malo sredozemskih začimb in malo srednje grobe soli.
 • Riba pripravljena v lastnem soku in na koncu zaključena s patejem

Ribe na ognjenjem žaru

Glede na dnevno ponudbo izbrane ribe. Lahko tudi orade/brancini iz najboljših gojišč. Tehnika priprave je Leonu Saksidi lastna. Združil je romanjolski in egejski pristop in dosegel neverjetno novo jed: ribe bodo pečene v skorjici iz drobtin in soli.

Paella

tehnika priprave paelle ribji extrakt riž sredozemlje španijaJoj. To je še ena izmde jedi, ki postane vrhunska šele ob kombiniranju tehnik iz različnih koncev Sredozemlja. To Leon Saksida zna. Pripravili bomo okusno, sočno in lepo paello z okusom po morskih sadežih in žafranu. 

Tehnika priprave bo kombinacija španske, provansalske in italijanske. Španci bodo dali ime, izgled in okuse. Po marsejsko bomo naredili ribji extrakt, po italijansko pa tehnično brezhibno skuahli riž. Mljask.

Blitva/špinača

Blitva ali špinača pripravljeni v ponvi tako, da sta lahko za prilogo ali samostojno jed. Njena posebnost je plod časa kuhanja in posipa iz drobtinic in masla.

Pica po napoletansko

Pica od testa do pečenja na delavnici za podjetja pizza sočna okusna iz neapljaNapoletanska pica je nekaj, kar je rezervirano samo za prebivalce/obiskovalce Neaplja. Gre za sočno, okusno in preposto jed - preprosto, če pripravlljeno v Neaplju. Pohvalimo se lahko, da tudi izven Neaplja - celo v Sloveniji - pridemo do tega, da bo našimi rokami nastane pica, ki bo - pa še vedno ne povsem - takšna kot v svojem rojstntem kraju.

Hruške v lastnem soku

Hruške bostmo skuhali v malo vode, iz vode boste priprvaili sirup, nato dodali vanilijo in gurmanska sladica bo gotova.

Španski mlečni riž

Sliši se res samo mlečni riž, vendar bo tokratna sladica pripravljena tako, da jo lahko postavimo pred najbolj zahtevne jedce. Ključne sestavine so izbran okus vanilije in suho ali kandirano sadje.

Bučino - jajčna kremna rezina

kremna rezina moj recept kuhate vi na kulinarični delavnici

V osnovi izjemno vanilijevo kremo bomo olajšali z bučo, tako ji bomo dali še malo več barve. Končno bomo sestavili kremno rezino, kateri lahko dodamo še plast iz meringe in alchermesa.

Njoki s pestom iz špinače, orehov in tartufov

V možnarju bomo naredili pesto: vnesli bomo špinačo, orehe in izbran sir. Ko bo zmes pripravljena bomo dodali malo tartufov ali okusa po tartufih. Osnova jedi bodo njoki ali grobe dolge testenine.

 

Črni njoki z belo ribo

sipino črnilo in bela riba z njoki

Njoke pripravimo s sipinim črnilom (iz sipe naredimo morsko solato). Črnilo v kulinariki deluje čarobno - poseka ekstreme okusov, jedi ublaži. Omaka za njoke bo iz izbrane ribe, ki je lahko rošpo, škarpena, brancin ... Jed je delikatna in perfektna. Z njo lahko presenetimo še najbolj zahtevne jedce.

Testenine z malancani

Jajčevci se s testninami lahko zelo lepo ujamejo. V tem primeru bo sočnost omaki dala sočna mozarela, iz dela jajčevcev bo nastal "kaviar", drugi del pa bo za garnituro. Jed bomo začinili s komarčkom (če bo dosegljiv) sicer pa s suhimi začimbami. Da bo vse skupaj privlačno še za oči, bodo vmes prijetno moteči dodatki rdečih in zelenih vrtnin. 

Carasau s trigliami

Sardinjiski kruh carasau s trigliami in omako iz možnarjaPredjed na sardinjskem kruhu karasau. Obložili ga bomo s filejm ribice triglie, zraven bomo dodali košček paradižnika pa kanili malo omake iz možnarja. Jed je lahko tudi drugačna. 

Njoki s skuto, lososom in pisatacijo

Na delavnici bomo najprej pripravili skuto in njoke. Nato bomo zamešali omako iz pistacije, lososa in skute, pri čemer bomo poskrbeli, da bo za jedca jed privlačna od začetka do konca tako, da bo na dnu, vmes in na vrhu prisotno nezavedno presenečenje.

Tonarelli z  jurčki

Tonarelli so rimske ploščate testenine izjemno visoke kakovosti. Ne potrebujejo skoraj nič drugega kot jurčke in olje. Morda bomo dodali še kakšen pesto iz česna in petršilja. Dosegli bomo jed, ki sicer ne bo sočna, kot podobne s smetano, bo pa delikaten okus jurčkov prisoten ob vsakem grižljaju.

Gibanica z bučkami in siri

zelenjavni štrudelj gibanica na delavnici s slanino

V pečici bomo spekli listanno testo, vmesne plasti bomo nadevali s skrbnim izborom sirov in bučkinih sredic. Vrh bo dekoriran s slanino in bučkami. Jed sodi na obrobje Sredozemlja, kamor z alpskih dolin prihaja vpliv tamkajšnjih sestavin (aromatična slanina, maslo).

Špageti/njoki z jakobinkami

Iz jakobink bomo naredili dualno omako in iz česna ter petršilja pesto. Dualna omaka pomeni, da se meso jakobink obdela na oljčnem olju, iz mehkega dela pa skupaj s pestom pripravimo viskozno omako.

Jed je zelo prijetnega in umirjenega okusa. V varianti z njoki, so tudi ti pripravljeni na mestu.

Njoki z bučo v žafranovi omaki

bučni njoki svaljki z žafranovo omako izpod vaših rok kulinarična delavnica

Njoke pripravimo z bučo in krompirjem. Natančne količine in kuhanje. Omaka pa zajema malo prvovrstne gurmanske slanine in žafran. Jed je zelo zanimiva in prijetnih okusov ter izgleda.

Pisane školjke in gratin

Pisano druščino različnih školjk bomo v pekaču spekli skupaj s primernim nadevom, ki ga bomo seveda prirpavili na mestu. 

 

Pesto genovese s testeninami

Pesto v možnarju dodamo še testenine ročno narejen na kulinarični delavniciPripravimo ga iz posebej izbranih sestavin (7 jih gre notri)  in povsem ročno v možnarju. Tako pripravljen pesto genovese ohrani vonj po baziliki in cvetico najboljšega oljčnega olja.

Sushi

Skuhali bomo riž in ga ohladili. Pripravili bomo filo in vse skupaj zavili v nori (papir iz alg). Suši bo potrebno še razrezati na kolobarčke. Polnitev je laho riba in/ali zelenjava, lahko tudi plemenita perutnina.

Pisana solata

Še nekaj povsem gurmanskega. Izbor nežnih solat pisanih barv, med njimi tudi rukola. Solate so začinjene z zelmi iz skalnjaka, če teh ni pa z povsem nežnimi polivkami. Pisana solata je vsakokrat poseben izziv, ob uspehu pa prinaša veliko svežine in radosti.

Pisane školjke v zosu

Popoln okus morja školjke mešane pisane na delavniciPisano druščino različnih školjk bomo tokrat zakuhali v lastni tekočini, dodali par stvari za konsistenco in jed bo nared. Jed s popolnim okusom morja.

Pisana solata

Še nekaj povsem gurmanskega. Izbor nežnih solat pisanih barv, med njimi tudi rukola. Solate so začinjene z zelmi iz skalnjaka, če teh ni pa z povsem nežnimi polivkami. Pisana solata je vsakokrat poseben izziv, ob uspehu pa prinaša veliko svežine in radosti.

Pacheri s špinačnim pestom, slanino in orehi

Pacheri izhajajo iz italijanskega juga in so narejeni iz najboljšega izbora žit. Špinačni pesto pripravimo v možnarju, slanina pa je tudi iz prvovrstnega izbora in jo komaj malo pražimo.

 

Vina

K posameznim jedem priporočamo vrhunska vina, ki dajo dogodku še več unikatnosti. 

Brezalkoholne pijače

Na dan dogodka pripravimo sveže brezalkoholne pijače, kot so limonade in zeliščni napitki. Tudi voda v prijetni steklenici sodi na prijeten dogodek.

Koktejli

Za tista vaša druženja, ki naj bodo moderna, bomo izbrali nekaj koktejlov, ob katerih bo klepet še veliko lepši.

Pivo

V sodobnem trendu malih pivovarjev vidimo priložnost, da tudi pivo vstopi v svet vrhunske kulinarike.


Pokličite nas -  prisluhnemo vam

Za zaključene družbe, podjetja, klape, sindikate ipd. smo na voljo s programi po meri. Kolikor je le mogoče, se prilagodimo časovno in stroškovno. 

Z veseljem bomo načrtovali, organizirali in vodili vaš dogodek. Imamo veliko izkušenj v pripravi in izvedbi team buildingov, izletov, potovanj in kulinaričnih dogodkov po vaši meri. Pišite in pokličite nas  (051 350 993). Odkrijte tudi naša Potovanja posebne sorte.